2.1. Служба за специјалистичко консултативне прегледе

Почеци данашње Службе за специјалистичко-консултативне прегледе сежу уназад у 1982. годину када је, као одговор на потребе ефикаснијег, приступачнијег и квалитетнијег лечења и дијагностике, оформљена Поликлиника у оквиру болнице тадашњег Здравственог центра.
Дуги низ година Служба је просторно, технолошки и кадровски оплемењиванa и данас представља скуп специјализованог медицинског кадра и опреме савремене техннологије. Годишње се на нивоу овог одељења обави више од 240 000 специјалистичких прегледа и интервенција.
Службу за специјалистичко консултативне прегледе сачињавају следеће подјединице:
– хируршка амбуланта
– уролошка амбуланта
-ортопедска амбуланта
-дечја хируршка амуланта
– гинеколошка-акушерска пријемна амбуланта
– интернистичке амбуланте
– пнеумофтизиолошка амбуланта
– неуролошка амбуланта
– психијатријска амбуланта
– офтамолошка амбуланта
– анестезиолошка амбуланта
-ОРЛ и МФХ амбуланта
– дерматовенеролошка амбуланта
– амбуланта за физикалну медицину
– амбуланта за инфективне болести
– педијатријска амбуланта
– онколошка амбуланта
– одељење за пријем и збрињавање ургентних стања
Специјалистичке амбуланте располажу савременом опремом која омогућава брзу и поуздану дијагностику и ефикасно лечење.
У оквиру интернистичке амбуланте примењују се разноврсне дијагностичке методе, а неке од њих су: ехокардиографија, ергометрија, Холтер испитивање кардиоваскуларног система.
У гастроентеролошкој амбуланти постоји кабинет за ендоскопске прегледе и интервенције,те се рутински изводе езофагогастродуоденоскопије, ректоскопије и колоноскопије. Кабинет поседује и апаратуру за ултразвучне прегледе трбушних органа, као и опрему за функционалну дијагностику обољења једњака (апарат за ПХ метрију и манометрију).
ОРЛ амбуланта је опремљена аудиовестибулолошким кабинетом, кабинетом за алерголошко испитивање са ринометријом и салом за мање хируршке интервенције.
Неуролошка амбуланта располаже опремом за извођење ЕЕГ-а, ЕМГ-а и ТЦД-а.
У склопу хируршке амбуланте постоји савремено опремљена сала за извођење малих хируршких интервенција у локалној анестезији, као што су: примарне обраде повреда, санације супуративних процеса коже и поткожног ткива, хируршко-дијагностичке процедуре, пункционе и екцизионе биопсије…
За преглед пацијената неопходан је одговарајући упут издат од изабраног лекара Дома здравља или лекара службе ХМП, уз минимум обраде који је индикован у односу на патологију и службу у коју се пацијент упућује.
Амбуланте раде према утврђеном радном времену, прегледи се заказују или обављају одмах у зависности од степена хитности и врсте амбуланте. Ван радног времена амбуланти, специјалистички прегледи хитних случајева обављају се преко Одељења за пријем и збрињавање ургентних стања.

Начелник Службе је Прим.др Предраг Рогулић,спец.гинекологије и акушерства
Тел: 022/610-222, лок. 279
Главна сестра  Службе  је Зорица Благојевић, спец.смс  
Тел. 022/610-222,лок.279

Галерија фотографија