Заједничко обавештење Одбора за верску наставу Епархије сремске и Опште болнице Сремска Митровица

Општа болница Сремска Митровица и Одбор за верску наставу Епархије сремске обавештавају и подсећају све оне којима је потребна подршка да су заједничким напорима и јединствено почели са реализацијом огледног програма православне психотерапије по узору на друге светске градове, али и раније клиничке праксе наших универзитетских центара. По узору на учитеље српске психијатрије и пастирског богословља, а понајпре на редовног члана Српске академије наука и уметности проф. др Владету Јеротића, редовног професора Медицинског и Православног богословског факултета Универзитета у Београду, ова племенита сарадња успостављена је у нашем граду, за заинтересоване пацијенте сремског округа који се лече на одељењу психијатрије, али и све оне којима је потребна помоћ психијатра или духовника. Ово је врло важан одговор на све недаће и све учесталије потребе на пољу менталног здравља нашег друштва, али и пример другима да се само заједничким снагама и напорима може доћи до здраве менталне хигијене и здравља у целини.

Овај пројекат спроводи се под покровитељством Града Сремска Митровица и ресорне ГУ за социјалну заштиту, а радионицама могу да присуствују сви хоспитализовани пацијенти који то желе без обзира на пол, расу, верску, националну или другу припадност.

Радионице води стручно оспособљен тим свештеника, теолога и вероучитеља који раде у образовним установама нашег града и имају вишегодишње искуство на пољу духовног рада популације.

Из Опште болнице такође подсећају да служба психијатрије дежура 24 часа током читаве године и сви пацијенти без изузетака ће бити збринути преко Одељења за пријем и збрињавање ургентних стања.

 

 

Стефан Недић, вероучитељ и заменик председника Одбора за верску наставу Епархије сремске СПЦ

др Станимир Чекеринац, начелник Службе психијатрије Опште болнице Сремска Митровица