Обележили смо међународни Дан особа са инвалидитетом

Јуче је у одељењу хемодијализе митровачке Опште болнице обележен 3.децомбар –  међународни Дан особа са инвалидитетом, дружењем са пацијентима и поделом новог броја часописа Нефро.

Дан особа са инвалидитетом обележава се сваке године свуда у свету са заједничким циљем да се на што бољи начин промовише разумевање питање инвалидности ,подршке достојанству, правима и благостању тих особа и њихове интеграције у све аспекте политичког,социјалног,економског и културног живота.

Током пандемије корона вирусом због изолације, прекида социјалних мрежа,комуникације, дружења , у великој мери утицало је на ментално благостање особа са инвалидитетом.

„Ово је једна од најосетљивијих друштвених група која се свакодневно суочава са броним  проблемима, те је неопходно додатно ангожовање свих релевантних чинилаца у друштву који когу утицати на побољшање услова живота инвалидних особа“-изјавила је Виолета Србљанин мед.сестра митровачке хемодијализе и заменица председника Удружења бубрежних инвалида Сремске Митровице и додала да наши дијализирани нпацијенти имају пуну пажњу и подршку шире локалне заједнице и друштвено одговорних институција и приватних лица, што умногоме олакшава организацију садржаја која доприносе квалитетнијем животу пацијената.

Обележавању међународног дана особа са инвалидитетом присуствовала је и главна сестра митровачке Опште болнице Гордана Павловић.