Председник Покрајинске владе посетио нашу болницу

У склопу посете Сремској Митровици,председник Покрајинске владе Игор Мировић обишао је и митровачку Општу болницу и том приликом изјавио да је Покрајина у протеклих пет година уложила више од 230 милиона динара у Општу болницу у том граду и набавку нове медицинске опреме, истичући да је у току припрема пројектне документације за реконструкцију тог објекта.

Мировић је обишао Службу за радиолошку дијагностику, где су смештени најсавременији медицински апарати, попут новог покретног рендгена, ултразвучног апарата и електроножа, чију је набавку преко конкурса Покрајинског секретаријата за здравство финансирала Покрајинска влада.

„У Општој болници у Сремској Митровици, на Одељењу за радиологију, у условима ковида, забележен је двоструко већи број рендгенских прегледа и то је илустрација труда, ангажованости и посвећености здравствених радника у овој и другим болницама у нашој земљи, на чему смо им захвални“, рекао је председник Мировић и додао да очекује да Канцеларија за јавна улагања у наредном периоду приступи реконструкцији објекта те болнице.

Градоначелница Сремске Митровице Светлана Миловановић захвалила је Покрајинској влади на подршци и помоћи, истакавши уверење да ће успешна сарадња бити настављена и у будућности.

Догађају су присуствовали и потпредседник Покрајинске владе и покрајински секретар за здравство Зоран Гојковић, покрајински секретар за спорт и омладину Дане Баста и директор Управе за капитална улагања АП Војводине Недељко Ковачевић, као и в.д.директора митровачке болнице Прим.др Драган Малобабић.