Лекарска слава – Св.Козма и Дамјан

Читањем молитве, освећењем и резањем славског колача, данас је у малој капели у кругу митровачке Опште болнице, обележена лекарска слава – Свети Козма и Дамјан. Обредни чин обавио је протонамесник Радослав Радовановић уз саслужење ђакона Марка Јелисавца и свим лекараима пожелео да им Господ у добрим мислима и делима , здрављу и расположењу води сваки посао, да  светитељи и лекари помажу кад год је потребно а кад дође време за наплату труда и залагања, Господ многоструко награди сва добра дела добрих људи.

Домаћин славе в.д.директора Опште болнице Прим.др Драган Малобабић, честитао је колегама данашњи дан који обележавамо скромније него ранијих година из познатих епидемиолошких разлога и упутио поруку да сви заједно скупе снагу и издрже још мало како би ову борбу са корона вирусом успешно  привели крају, јер како је рекао, „ ово је прича нашег живота и за ово смо се школовали“, а свим грађанима поручио да се вакцинишу јер је то једини начин да се достигне колективни имунитет и победи пандемија.

Др Малобабић је славу предао заменику Дома здравља Сремска Митровица др Данијелу Бабићу, који је искористио ову свечану прилику да, такође, својим колегама честита славу, а запосленима у Дому здравља честита на досадашњем залагању и професионалности у борби са вирусом Ковид 19.

Градоначелница Сремске Митровице Светлана Миловановић и њен заменик Петар Самарџић присуствовали су, заједно са лекарима, молитвеним чину поводом лекарске славе св.Врача Козме и Дамјана. У обраћању медијима градоначелница је захвалила свим лекарима у земљи, посебно лекарима у нашој општини на свему што су чинили и чине у овој дуготрајној борби против пандемије корона вирусом, уз жеље да остану истрајни, вредни и пожвртвовани, како би неку од наредних слава лекара дочекали и обележили у бољем расположењу али и бољим условима – у новој и реконструисаној згради.

Данашње обележавање лекарске славе организовала је подружница лекара Сремске Митровице и Шида, Лекарског друштва Војводине.