Донација Фондације „Осмех на дар“

Јуче је  Дечијем одељењу Опште болнице Сремска Митровица, свечано уручена вредна донација- 4 болесничка кревета са душецима, укупне вредности нешто преко 203.000,оо динара. Средства су обезбеђена током новогодишње акције Осмехов фестивал лампиона у Новом Саду, а акцију је спровела хуманитарна фондација „Осмех на дар“ из Београда, која се од 2009.године у континуитету бави пружањем помоћи угроженим групама, као и промоцијом културе, образовања и активизма међу младима.

„ Овога пута, активисти фондације изразили су намеру да део прикупљених средстава на новогодишњем  хуманитарном догађају буде опредељен за опремање Дечијег одељења митровачке болнице и то за куповину болничких кревета“ – изјавила је за медије Соња Мркић, представница фондације и додала, да је други део средства намењен за помоћ дечијем одељењу болнице у Сомбору и да ово није крај њиховог хуманитарног рада – у припреми је ускршња акција, у којој ће део новца такође бити усмерен на помоћ педијатријском одељењу у Сремској Митровици.

Посебно задовољство овом вредном донацијом изразила је начелница Дечијег одељења др Љиљана Банчевић и том приликом нагласила да оваква врста помоћи много значи, у смислу обнове постељног фонда, јер се овде лече пацијенти из целог Срема, од рођења до 18 године живота, а само током протекле године, овде је лечено преко 1000 најмлађих пацијената. Др Банчевић је још рекла да је донација добродошла јер ће у многоме допринети бољим условима лечења и боравка деце у одељењу.

У име митровачке болнице, захвалницу фондацији „Осмех на дар“ уручио је директор др Живко Врцељ и захвалио на вредној помоћи коју су ови млади људи обезбедили и усмерили на адресу митровачке болнице и дечијег одељења. Др Врцељ је у разговору са предстваницима фондације посебно похвалио жеље и пожртвованост младих да помажу другима, јер тиме показују једну лепшу и хуманију страну младих и свакако су одличан пример другима којим вредностима се треба окренути, на сопствено али и задовољство целокупне заједнице.