Наш хирург Прим.др Горан Ивић, новом техником, успешно оперисао тумор дебелог црева у Бањалуци

У Универзитетском клиничком центру /УКЦ/ Републике Српске у Бањалуци недавно је изведена савремена операција тумора завршног дела дебелог црева, која је уредно прошла.

Операцију је извео специјалиста опште хирургије из Опште болнице Сремска Митровица, Прим.др Горан Ивић, који једини у региону ради такву врсту операција.

Ивић је на конференцији за новинаре у Бањалуци рекао да је оперисан пацијент од 58 година са бенигном променом на ректуму, да је операција била захтевна, али да је добро прошла и да се пацијент буди.

„Овакви захвати су највећи бенефит за пацијенте, јер нема болова и рано се излази из болнице“, појаснио је Ивић.

Он је додао да је опоравак од оваквих операција краћи, а да у естетском смислу нема постоперативних ожиљака.

“Ова врста хирургије има уско поље индикација и није погодна за све пацијенте са малигним обољењима завршног дебелог црева“, додао је Ивић.

Ивић је нагласио да је УКЦ у Бањалуци изванредно опремљен, те му је било задовољство радити у таквим условима, који задовољавају светске стандарде.

Помоћник генералног директора за медицинске послове у УКЦ Слободан Хајдер навео је да је реч о савременој оперативној процедури трансаналне ендоскопске микрохирургије ректума и да тај захват представља велики искорак у ендоскопској хирургији.

Извор atvbl.com