Kurs o dijagnostici bolesti dojke – predavač prof. Tabar

Lekari specijalisti radiologije Službe za radiološku dijagnostiku Opšte bolnice Sremska Mitrovica, dr Jelena Simović i dr Nataša Pujić  Stanisavljev,  bile su organizatori trodnevne edukacije “Detection and Diagnosis of Breast Diseases Using the Multimodality Approach” profesora Laszla Tabara, koji je održan od 10-12. septembra 2018. godine u Beogradu u hotelu Crowne Plaza i akreditovan kod Američkog AACME sa maksimalnih 21CME.

Profesor Tabar je pionir interpretacije mamografije i populacionog skrininga za karcinom dojke, jedan od vodećih svetskih radiologa današnjice, te su njegove edukacije u oblasti dijagnostike bolesti dojke od izuzetnog značaja za usavrševanje lekara specijalista .

Na kursu je bilo 167 polaznika iz 8 zemalja regiona, a među njima i radiolozi naše bolnice dr Biljana Vukićević, dr Sanja Pejčić Dragaš i dr Perica Adnađević, kao i hirurg dr Anđela Ožegović.

 

Na linku možete videti poruku profesora Tabara koja govori o saradnji sa dr Simović i dr Pujić Stanisavljev,  njegov savet našim pacijentkinjama u vezi sa ranim otkrivanjem karcinoma dojke kao i njegov savet kolegama o pravilnom načinu organizovanja skrininga u cilju redukcije mortaliteta prema kome je Srbija na žalost na drugom mestu u Evropi.