2.2. Служба за радиолошку дијагностику

Служба за радиолошку дијагностику организационо припада Сектору заједничких медицинских послова Опште болнице у Сремској Митровици. Служба је званично формирана 1964. године доласком првог специјалисте радиологије др Наталије Тодоровић . Током пет деценија рад у служби је у сталном успону, нарочито последњих десет година у току којих је уведен већи број нових метода, едукованих кадрова и повећан број услуга.
Служба за радиологију обезбеђује комплетну радиолошку и ултразвучну дијагностику за све пацијенте стационарних одељења болнице као и из специјалистичких ординација, свим пацијентима ДЗ на територији општине и града Сремске Митровице, а као регионални центар и свим пацијентима Сремског округа за поједине процедуре као и за хитне пацијенте.
У Служби за радиологију пружају се следеће услуге :
1. Стандардна неинвазивна РТГ дијагностика органа за дисање
и кардиоваскуларног система.
2. РТГ дијагностика коштано зглобног система
3. Неинвазивна РТГ дијагностика ГИТ са контрастом: пасажа једњака,ртг преглед., пасажа танког црева,иригоскопија са иригографијом.
4. РТГ дијагностика урогениталногог тракта : нативни снимци, интравенска, десцендентна урографија са цистографијом и хистеросаплингографија.
5. Дијагностика болести дојке, дијагностичка и скрининг мамографија.
6.Ултразвучна дијагностика: абдомена и уротракта, површинских органа (дојке,штитасте жлезде, тестиса , аксила и ингвинума)
7. Колор доплер дијагностика: крвних судова врата, крвних судова доњих и горњих екстремитета и великих крвних судова абдомена : аорта и њене гране (реналне артерије)
8. ЦТ дијагностика нативно и са И.В.контрастом : ендокранијума,врата,торкаса, абдомена, мале карлице, кичменог стуба
Организација Службе подразумева рад у две смене радним даном за лекаре и техничаре као и перманентан рад 24 часа за техничаре у три смене и за лекаре од 2015 године и дежурство ноћу, викендом и празницима.
Кадровска структура
У Служби за радиолошку дијагностику раде тренутно девет радиолога, (систематизацијом предвиђено 11), 14 виша РТГ техничара, (предвиђено 16) , 1 РТГ техничар, 6 медицинске сестре, 4 административна радника.

Др Милица Тодић, начелник службе
Др Љиљана Стануловић, др Љиљана Теофилски, др Сања Пејчић Драгаш, др Јелена Симовић, др Биљана Вукићевић, др Наташа Пујић Станисављев, др Бранимир Стојановић, др Перица Аднађевић, специјалисти радиологије. Главни РТГ техничар је Славица Станић.
У пет деценија рада службе треба поменути и наше драге колеге и учитеље: Др Драгицу Владисављевић, Прим. др Катарину Воркапић, Др Марију Брницу Динић и Прим др Миленка Трифуновића.

Галерија фотографија