Најбоља болница у Србији у 2009. години

U organizaciji Ministarstva zdravlja republike Srbije, u saradnji sa Institutom za javno zdravlje Srbije“Dr Milan Jovanović Batut“ i Republičkim zavodom za zdravstveno osiguranje Srbije, juče je u Beogradu održana Šesta nacionalna konferencija o stalnom unapređenju kvaliteta zdravstvene zaštite.
Ove aktivnosti podrazumevaju nacionalna ispitivanja zadovoljstva korisnika radom zdravstvene službe, profesionalnog zadovoljstva zaposlenih u zdravstvenom sistemu, praćenje pokazatelja rada na nivou ustanova i svih službi u zdravstvenim ustanovama, praćenje rada komisija za kvalitet i praćenje kontinuiranog usavršavanja zdravstvenih radnika kao preduslova za unapređenje kvaliteta.

  nagrada

Konferenciji u Beogradu iz naše bolnice prisustvovali su Prim.dr Goran  Ivić,direktor, Prim.dr Miroslav Kendrišić, zamenik direktora,Prim.dr Dragan Malobabić,pomoćnik direktora Sektora kliničkih službi,dipl.pravnik-master Vesna Obradović,pom.direktora Sektora za pravne,finansijske,ekonomske,tehničke i druge poslove i Glavni tehničar bolnice Ivica Veliki.
Plaketu za najbolju bolnicu u Srbiji za 2009.godinu, Ministar zdravlja Tomica Milosavljević, uručio je direktoru naše bolnice.

Na konferenciji su bili i predstavnici svih Opštih bolnica,Domova zdravlja i Apotekarskih ustanova, a kao opšti zaključak navedeno je da i dalje treba ulagati dodatne napore u savladavanju postojećih prepreka za unapređenje kvaliteta rada, ali da je primećeno veće zadovoljstvo korisnika bolničkim lečenjem, kao i zaposlenih.