Удружење бубрежних инвалида Сремска Митровица.

Предавања у Бору и Лозници 2014

 

 

 

Трансплантација нам је једини спас ЈУЛ 2014

Udruženje bubrežnih invalida Sremska Mitrovica, osnovano je 2011.godine, sa ciljem pomoći u pružanju zdravstvene i socijalne zaštite kao i uključivanja u društvene tokove pacijenta,korisnika zdravstvene zaštite, koji se leče na hemodijalizi.

Sve novosti vezane za rad udruženja možete pogledati i na facebook-u 

   Predsednik Udruženja je Vladimir Srbljanin, a sekretar Violeta Srbljanin

   Početak rada ovog Udruženja obeležilo je stručno predavanje Dr Anice Cvetičanin, o temi “Visok fosfor – opasnost kod pacijenata na hemodijalizi”

2 1

U 2011.god. izdvajamo mnoštvo sportskih takmičenja sa kojih donosimo veliki broj medalja: Ljiljana Gladić iz Ilinaca osvaja bronzu u stonom tenisu (Beograd), a potom i srebro na narednom takmičenju. Borka Šolaja iz Beške i Stevan Letunica iz Kuzmina”uzimaju” zlato u pikadu (Ada Ciganlija)

4 3

6 5

Nakon radnog dela Godišnje skupštine Udruženja bubrežnih invalida S.Mitrovica, koja je te godine održana na Paliću, u okviru sporskih takmičenja, naši članovi ponovo osvajaju medalje: Borka Šolaja iz Beške (bronza) i Ljubica Lađinović iz Višnjićeva (srebro) u pikadu

10 7 8 9

Krajem 2011.godine, sa još jednog takmičenja, ovoga  puta u Indjiji- streljaštvo,  Miroslav Krtinić iz Indjije osvaja prvo, a Mirjana Marinković iz Velikih Radinaca treće mesto.

 

Tokom 2012.godine, održano je nekoliko stručnih predavanja, organizovano više druženja, a nešto manje sportskih aktivnosti. Ipak, pohvale za Ljiljanu Gradić koja osvaja zlato i Mirjanu Marinković koja osvaja srebro u stonom tenisu.

11

Predavanja koja pacijentima na hemodijalizi pomažu u lakšem savladavanju bolesti sa kojom su suočeni, protekle godine imali su Dr Danijela Salatić (“Visok kalijum-opasnost za srce”) i Dr Brankica Savić (“Anemija kod pacijenata na hemodijalizi”)

15 12

Savez bubrežnih invalida Vojvodine bio je organizator velike godišnje skupštine, kojoj su prisustvovali i članovi Udruženja iz Sremske Mitrovice i tom prilikom posetili Zoo vrt na Paliću.

   Iako stoprocentno invalidi, maksimalno smo uključeni u sve oblike društvenog i javnog života. Nekoliko puta gledali smo predstave u beogradskim pozorištima, mitrovačkom pozorištu, posetili smo Sajam knjiga

u Beogradu…

13 1419 16 17 18

 

3.DECEMBAR je Svetski dan invalida. Mi smo ga obeležili u prostorijama Hemodijalize Opšte bolnice Sremska Mitrovica!

21 20

 

Sve novosti vezane za rad udruženja možete pogledati i na facebook-u