Болница данас.

7.oktobra 2008.godine, Zdravstveni centar S.Mitrovica, pravno i prostorno je podeljen na dva entiteta: Dom zdravlja i Opštu bolnicu. Shodno novonastaloj situaciji, sačinjena je i nova organizaciona struktura zaposlenih.

Ukupan broj zaposlenih je 939, od toga 166 lekara, 4 farmaceuta, 563 medicinske sestre i tehničara, 4 zdravstvena saradnika i 202 radnika u nemedicinskom sektoru. Bolnica raspolaže sa 513 bolesničkih postelja:25 na odeljenju Intenzivne nege i 488 Opšte nege.

Bolnica je kompletno informatizovana (donacija Ministarstva zdravlja- 187 kompjutera), što doprinosi bržem protoku informacija, kvalitetnijem praćenju zdravstvenih podataka pacijenata, pruženim uslugama i podataka o troškovima.

Proces kontinuirane edukacije veoma je zastupljen i intenzivan, a bolnica poseduje sopstveni Edukativni centar sa oko 200 mesta. Aktivno učešće na domaćim i međunarodnim Kongresima sa zapaženim i nagrađivanim radovima, redovna je pojava.

Opšta bolnica Sremska Mitrovica uključena je u gotovo sve projekte Ministarstva zdravlja: „Donorstvo i transplatacija“, „Razvoj palijativnog zbrinjavanja“, „Podrška uvođenju nacionalnog programa za rano otkrivanje raka u Srbiji“, „Menadžment u sistemu zdravstvene zaštite – poznati izazovi, nove ideje“, „Popis medicinske opreme“, „Uvođenje novog načina izveštavanja bolnica u skladu sa dijagnostički srodnim grupama“.

Višegodišnje uspešne aktivnosti rezultirale su sa više nagrada i priznanja među kojima izdvajamo diplomu CARLBRO i diplome za najbolju bolnicu u Srbiji,koju dodeljuje Ministarstvo zdravlja u kategoriji – najbolja bolnica u stalnom unapređenju kvaliteta rada (2006.,2007.,2008. i 2009.godine). Polovinom 2011.godine, naša bolnica dobila je sertifikat o akreditaciji ustanove na period od 3 godine, na osnovu ocena Agencije za akreditaciju zdravstvenih ustanova Srbije.U septembru iste godine, postali smo dobitnici prestižnog društvenog priznanja „Kapetan Miša Atanastasijević“ za tradiciju i unapređenje kvaliteta zdravstvene zaštite u Sremu.Nakon visokih ocena Tima za spoljašnje ocenjivanje, tokom akreditacijske poste, početkom aprila meseca 2017. godine, Opšta bolnica Sremska Mitrovica, akreditovana je na period od 7 godina, što je svakako jedan od najvećih uspeha naše bolnice!

Opšta bolnica Sremska Mitrovica zbrinjava i leči pacijente kojoj gravitira oko 340 000 stanovnika Srema, gde u svakom trenutku zdravstveni radnici obezbeđuju optimalne metode pružanja zdravstvenih usluga, poštujući zahteve pacijenata, primenom najnovijih tehnoloških dostignuća, u cilju bržeg i efikasnijeg lečenja,što je i MISIJA naše kuće. Godišnje se ovde,u proseku operiše oko 7500 pacijenata, obavi blizu 250 000 specijalističkih pregleda, a broj novorođene dece iznosi oko 1500. Prosečna dužina hospitalizacije je najniža u Srbiji i iznosi, u proseku 4,3 bolnička dana.

Uspešno opremljenu,renoviranu i predvođenu mladim, stručnim menadžmentom, ovu ustanovu čekaju novi izazovi, na koje će ona, nesumnjivo, uspešno odgovoriti i nastaviti dobrim putem.

VIZIJA naše bolnice je : „Liderska pozicija među Opštim bolnicama u Srbiji, postavljanjem novih standarda“