Донацијом обновљен постељни фонд у Служби педијатрије

Дечијем одељењу Опште болнице Сремска Митровица, данас је уручена вредна донација. Реч је о 28 пластифицираних навлака за душеке, за мале и велике кревете, које ће умногоме допринети значајном увећању постељног фонда у овој болничкој служби. Донацију су уручили представници Фондације Солидарност Србије Драган Првуловић и Катарина Богишић, изразивши том приликом задовољство, због могућности, да фондација која постоји већ 50 година, део својих активности може усмерити и према најмлађим пацијентима митровачке болнице.

На овој хуманитарној помоћи, захвалиле су др Оља Петровић, др Александра Гарчевић и главна сестра Дечијег одељења Љубица Пачирски и сложне у оцени да је донација  свакако добродошла, јер су непромочиве навлаке са ластишом за душеке изузетног квалитета, а намењене су, не само за заштиту душека чиме се побољшава његова дуготрајност, већ је и ефикасна заштита код мокрења малих пацијената.

  

Из личне карте Фондације Солидарност Србије:

Фондација „Солидарност Србије“ настала је, у свом данашњем организационом и делатном облику, одлуком Скупштине својих оснивача 21. јуна 1991. године – као правни следбеник и настављач рада Фондације Споменица солидарности, основане 29. маја 1967. године у Београду – не мењајући, притом, основне програмске циљеве, садржане у оснивачким и другим актима који регулишу њен рад.

У акту о оснивању удружења грађана под називом Фондација Споменица солидарности стајало је да су основни циљеви – пружање социјалне заштите и помоћи деци без родитељског старања, социјално угроженим лицима и породицама, пружање помоћи у изградњи, опремању и побољшању стандарда социјалних установа, ширење и остваривање људске солидарности у области социјалне заштите, окупљање добровољних сарадника и остваривање сарадње са радним и друштвеним организацијама које, на бази солидарности и добровољности, својим личним и материјалним доприносом, желе да помогну у области социјалне заштите.

Следећи традицију задужбинарства у Србији и руководећи се циљевима које су тестаментима или уговорима одредили оснивачи задужбина, фондова и легата датих на управљање Фондацији, уз поштовање свих позитивних законских норми и прописа из те области – Фондација „Солидарност Србије“ је, можемо то рећи без претеривања и са осећањем истинског поноса, постала најзначајнија хуманитарна организација у Србији данас.

Са великим процентом сигурности можемо рећи да ће и у времену које долази Фондација „Солидарност Србије“ бити и даље Кућа љубави и доброте, у којој ће они којима је помоћ најпотребнија ту помоћ и пронаћи, уз топлу, људску реч, уз разумевање, пажњу и бригу, уз искрено саосећање које чува и поштује свачије достојанство.