„Унапређење Националног програма за рано откривање рака дојке“

У циљу унапређења спровођења Националног програма за рано откривање рака дојке, представници пројектног тима јапанске међународне агенције за сарадњу, посетили су јуче здравствене установе на подручју града Сремска Митровица, које су укључене у спровођење организованог скрининга рака дојке: ЗЗЈЗ, Дома здравља и Општу болницу Сремска Митровица.

Учесници јучерашњих састанака сагледавали су ток рада на скринингу рака дојке у нашој општини, као и планирање  активности у другој фази овог пројекта, како би се наставило са ефикасним промовисањем спровођења организованог скрининга рака дојке, уз коришћење постојеће опреме, укључујући и добијене апарате од Владе Јапане, као и материјале за мамографију. Ове активности спроводе Министарство здравља Републике Србије и Национална канцеларија за скрининг, на основу Националног програма раног откривања карцинома дојке 2013-2018.г.

  

Са представницима јапанске међународне агенције, на састанку у митровачкој Општој болници, разговарала је начелница Службе за радиолошку дијагностику др Милица Тодић.