Сертификат о акредитацији на 7 година – успех митровачке болнице!

Општа болница Сремска Митровица, јуче је обележила свој Дан и 191 годину од почетка рада прве болнице у граду, једне од најстаријих здравствених установа у Србији. Кроз протекле године и деценије непрекидно је дограђивана и проширивана и бивала напреднија, у сваком смислу те речи. Данас је то модерна установа, једина секундарног типа у Срему, и с поносом истиче виско стручан, професионалан и успешан тим лекара специјалиста,фармацеута, медицинских сестара и здравствених техничара, као и запослених у немедицинском сектору – а предвођена амбициозним менаџментом, спремна да одговори на све изазове данашњег времена.

На свечаности која је уприличена поводом Дана болнице, присутне је најпре  поздравио директор др Живко Врцељ, и кроз презентацију установе изнео податке о раду болнице, показатеље извршења у протеклој години, стратешким плановима и циљевима и могућностима реализације истих. Посебно је истакао значај добијања Сертификата о окредитацији на максималних седам година и како истиче , тај документ је плод нашег рада у циљу постизања разултата који задовољавају високе стандарде и оцене за добијање тог сертификата од Агенције за акредитацију здравствених установа Србије. Директор митровачке болнице рекао  је и да болница има у плану набавку нове опреме – ЦТ или магнетне резонанце, 2 стерилизатора, УЗ апарат, лапароскопски стуб за хирургију, као и сервисирање већ постојеће апаратуре. До 2020.г., планира се проширење Службе психијатрије, формирање јединице  неуролошке интензивне  неге, унапређење информатичког система и развој телемедицине.Др Врцељ је изразио уверење, да ће митровачка болница, уз помоћ и подршку Владе АП Војводине, Покрајинског секретаријата за здравство, Министарства здравља, Града Сремска Митровица и свих других блиских сарадника, наставити путем успешног развоја и напретка, за добробит свих корисника болничких услуга.

  

У име Града Сремска Митровица, говорили су градоначелник Владимир Санадер и начелник Управе за здравство и социјалну заштиту Војислав Мирнић, истакавши том приликом, да ће Град и даље наставити да улаже у здравство у циљу вишег  квалитета пружаних услуга, а да акредитација значи, да наша болница улаже у нове стандарде у лечењу пацијената, те тако добијамо квалитет услуге на вишем нивоу, поштујући процедуре, које значе максималну безбедност за пацијента. Градоначелник Санадер је још додао да је „ нама у локалној самоуправи важно да имамо једну озбиљну здравствену установу, каква је наша болница, која је спремна да пружи здравствену заштиту по највишим стандардима, за све грађане“.

  

Након високих оцена Тима за спољашње оцењивање, током акредитацијске посте, почетком априла месеца ове године, Општа болница Сремска Митровица, акредитована је на период од 7 година. На јучерашњој свечаности, Сертификат је, директору др Живку Врцељу, уручио в.д. директора АЗУС-а, Владимир Арсеновић.

„ Честитам руководству и запосленима на добијању сертификата, којим грађани Сремске Митровице и Срема, добијају виши квалитет пружених услуга и већу безебедност. То је најстарији механизам оцењивања квалитета рада установа, а добијањем овог сертификата на 7 година, у 18 различитих акредитацијских области, само потврђује да митровачка болница дефинитивно испуњава све неопходне квалитете у пружању услуга и безбедности. При оцењивању, болница није добила ни једну оцену нижу од 4, када је реч о безбедности пацијената, кроз  54 различита критеријума. Од свих оцена, 84% су 4 и 5, што између осталог, говори и о одличној организацији рада у овој здравственој установи“ – образложио је г-дин Арсеновић.

  

Свечаност поводом обележавања Дана болнице, улепшали су ученици Музичке школе „Петар Крањчевић“ Огњен Николајевић – гитара и Сара Николић – флаута.