Још једна у низу донација Служби ортопедије

Наш суграђанин који годинама живи и ради у Немачкој, у Клиници Сано, код Минхена, Драган Милошевић, данас је са својим пријатељима и представницима локалне самоуправе, допремио вредну хуманитарну помоћ, намењену, пре свега Служби ортопедије.У  последњих 20-так година, забележено је више десетина долазака ових хуманитараца у нашу болницу, са донацијама коју користе бројне службе и одељења.

На донацији, вредној близу 2000 евра,  захвалио је начелник Службе ортопедије Опште болнице Сремска Митровица Мр сци.мед Дејан Маљковић, нагласивши да ће ову помоћ у виду ортоза за колено, скочни зглоб, лакат, вратну кичму, као и рукавице и други претећи потрошни материјал, користити пацијенти на одељењу после повреда и хируршких интервеницја.

Донатор, господин Милошевић, ни овога пута није крио радост и задовољство што је у прилици да помогне, не само митровачкој болници, него и другим субјектима у граду, јер га ни после толико година, не напушта идеја да  помогне свима од болничких пацијената, деци у школама, спорстким клубовима, како би квалитет живота и здравља наших суграђана био на вишем нивоу.

 

Испред Града Сремска Митровица, на хуманости и срдачности Драгану Милошевићу, захвалио је Војислав Мирнић, начелник Управе за здравство и социјалну заштиту: “ Свака донација уложена у здравство на подручју митровачке општине врло је значајна, a то је уједно и позив хуманим људима који су у могућности да се јаве и да помогну. Део ове вредне донације биће усмерена ратним војним инвалидима са подручја митровачке општине. Добра сарадња са кошаркашким ветранима, Драганом и његовим пријатељима, само је доказ ширења хуманости, на само према здравству, већ и према социјалној заштити: пре неколико месеци уручена је робна и новчана помоћ школи „Радивој Поповић“- подсетио је Војислав Мирнић и изразио уверење, да ће оваквих донација бити и убудуће.