Значајна донација Дечијем одељењу из САД

Дечије одељење митровачке болнице, недавно су посетили гости из Сједињених америчких држава, наши сународници, који годинама живе и раде у тој земљи и чланови су Хуманитарне, непрофитне организације „Сама“ (српско-америчка медицинска асоцијација). Како је приликом посете нагласио њен председник Иван Аксентијевић, ова организација окупља наше људе различитих професија и занимања, а циљ је – помоћ здравственим установама у Србији, опремом и медицинским материјалом који је неопходан. Овога пута, реч је о донацијама, намењених установама секундарног типа, међу којима је и наша болница.

“ Донација вредна, нешто преко хиљаду евра, састоји се од два прикључка за централни кисеоник – најчешће примењиван лек у хитним стањима код деце: криза свести, асматични напад, респираторна и друга дисајна обољења“- објашњава начелница Службе педијатрије др Љиљана Банчевић, и додаје да ће овај вредан поклон допринети унапређењу у лечењу најмлађих пацијената у хитним стањима.

   

Колики је значај ове донације, уверио се и директор митровачке болнице др Живко Врцељ, истакавши да, када је реч о лечењу наших малих пацијената, свака реакција мора бити правовремена и зато је оспособљавање централног кисеоника у пријемној амбуланти од непроцењиве важности. Др Врцељ и запослени у Дечијем одељењу захваљују донаторима на помоћи и очекују успешну сарадњу и убудуће.