Нашој болници 50 кревета и 9 лежећих колица из донације

Чланови хуманитарне организације ватрогасаца и волонтера из Јужног Велса „Blazing to Serbia“поклонили су Општој болници Сремска Митровица 50 болничких кревета и 9 лежећих колица.

Иницијитаву за  реализацију ове донације, покренула је Данијела Стојиљковић-Савић из Градске управе за културу,спорт и омладину у сарадњи Градском управом, градоначелником Сремске Митровице Владимиром Санадером, начелником Управе за здравство и социјалну политику Војисалвом Мирнићем, градском организацијом Црвеног крста и компанијом „Мултисервис“.

“ Помоћ је свакако добродошла и болница је захвална, јер је реч о веома квалитетним креветима и колицима. Одлучили смо да овом донацијом зановимо постељни фонд на одељењима Службе опште хирургије, с обзиром да дуго година нису мењани у тој служби, док ће лежећа колица користити здравствени радници у Служби анестезије и Одељењу за пријем и збрињавање ургентних стања. Овим хуманим гестом долазимо у ситуацију да третман и конфор пацијената подигнемо на виши ниво и на томе смо хуманитарним волонтерима посебно захвални“- истиче в.д.директора митровачке болнице Др Живко Врцељ.