Ортопедска помагала – донација из Немачке

У Општој болници Сремска Митровица организовано је уручење хуманитарне помоћи кошаркаша ветерена који су у суботу, 12. новембра 2016. године организовали Међународни хуманитарни кошаркаши турнир „Кад’ су Сремци кренили“. Донирали су помоћ у вредности од шест хиљада евра.

Хуманитарна помоћ коју су кошаркашки ветеран донирали Болници овога пута је у вредности од шест хиљада евра.
“Захваљујем се на хуманитарној помоћи јер је она оваквим установама увек добродошла. Ово није први пут, Драган Милошевић и Ветерански кошаркашки клуб Сремци су већ доносили помоћ неколико пута , а овога пута су то ортопедска помагала која су потребна нашим пацијентима”, захвалио се директор Опште Болнице Сремска Митровица др Живко Врцељ.

Овај хуманитарни турнир подржао је и Град Сремска Митровица.
“Ово је доказ да хуманист нема границе и да они који су отишли да живе ван Сремске Митровице не заборављају свој град из кога су потекли. Оно што је Град препознао као добро јесте то што се потенцира на хуманости и што се на овакав начин, учешћем на овом Међународном хуманитарном турниру уједно и промовише град ван граница наше земље”, рекао је начелник Градске управе за здравствену и социјалну заштиту.

donacija-1  donacija-2
Драган Милошевић, кошаркаш из Минхена, после завршене Медицинске школе у Сремској Митровици обрео се у Словенији, па у Немачкој, тачније данас живи у Минхену. Иначе, хуманитарна помоћ коју је доносио до сада сам, сада је донирана колективно.
“Организујемо Турнир у кошарци који је интернационалног карактера. Турнир организујемо у Хрватској, Словенији, Немачкој и овде у Србији. Ову помоћ, посебну ону коју смо наменили деци која похађају ШОСО Радивој Поповић, поклањамо колективно, сви кошаркаши. Ово је акција коју сваке године понављамо”, рекао је Драган Милошевић, кошаркаш из Минхена и велики хуманитарац.

Драган Пејаковић је председник Ветеранског кошаркашког клуба Сремци захвалио се на првом месту Драгану Милошевићу, али и Граду Сремска Митровица јер су помогли организацију овог хуманитарно-спортског догађаја. “ Ми се нећемо на овоме задржати, трудићемо се да помоћ коју донирамо из године у годину буде све већа, а ми да још много година наставимо са дружењем и играњем кошарке”, рекао је Драган Пејаковић.

извор: портал Сирмијуминфо