Kвалитетнији рад у Служби за клиничку патологију

Општа болница Сремска Митровица,недавно је склопила уговор о делу са специјалистом-патологом  Клиничког центра Војводине, др Драгомиром Ћуком,за време трајања годишњег одмора патолога болнице,а који је у том периоду затражио и споразумни раскид радног односа.     У овој служби ради још један лекар,чија је специјализација при крају и чији се долазак очекује у скоријој будућности.Поред тога, у Служби за клиничку патологију-патоанатомску,патохистолошку и цитолошку дијагностику, тренутно ради и лекар заинтересован за специјализацију из ове области медицине, али и поред ургенција од стране менаџмента митровачке болнице,још увек није добијена сагласност за пријем лекара на неодређено радно време. То један од услова да би специјализација која је годинама планирана,била и реализована. Митровачка болница очекује реакцију надлежних институција,пре свих, Министарства здравља Републике Србије.

Доласком др Драгомира Ћука,евидентан је значајан помак у квалитету и брзини добијања резултата пато-хистолошких анализа ,с обзиром да сада постоји могућност сарадње консултативног типа и са другим,субспецијалистима-патолозима из КЦВ Нови Сад.Још једна од доступних  могућности,свакако су и консултације путем електронских форми,како би тај посао још брже и квалитетније био обављен.Од 7.марта, датума одласка на годишњи одмор патолога болнице, све заостале анализе пре,и у току тог периода су завршене и пацијенти који те резултате очекују,немају разлог за забринутост.

„ Запослени у Служби за клиничку патологију веома позитивно су прихватили информацију о ангажовању др Ћука, с обзиром да имају добра искуства раду са њим,још из периода када је доктор радио у митровачком здравственом центру. Искусна и професионално обучена екипа,на време припреми препарате како би др Ћук благовремено одговорио на захтеве осталих служби и с тим у вези, пацијенти ни једног момента не остају ускраћени за потребне налазе и квалитетну болничку услугу тог типа“- објашњава директор митровачке болнице Прим.др Мирослав Кендришић, и напомиње да ,уколико приликом хируршког захвата,постоји потреба за хитном пато-хистолошком анализом (биопсија ex tempore), постоји договор,да патолог тада буде присутан у болници и одмах одговори на захтев хирурга.На тај начин операција се може обавити на најбољи могући начин,уз одлуку оператора о опсежности  саме операције.

Уколико се укаже потреба, Општа болница Сремска Митровица има могућности да ангажује још једног патолога.