Акција добровољног давања крви

У Центру за трансфузију митровачке Опште болнице,данас је одржана хуманитарна акција добровољног давања крви,коју су иницирали Савет за здравство Града Сремска Митровица и Општинска организација Црвеног крста, а том приликом крв је дало преко 50 митровчана.

„Дати крв, значи помоћи у лечењу пацијената којима је крв неопходна. Давалаштво је широко применљиво и у конзервативним гранама медицине и зато је веома важно да је увек има довољно. Давалац мора бити здрава особа,не млађа од 18 и не старија од 65 година, а између два давања мора проћи два,односно четири месеца,како би се обезбедила квалитетна основа и база за крв која стиже до прималаца. Овакве акције,поред планских, доприносе сигурности у обезбеђивању довољних залиха у Служби трансфунзије, а ова акција учинила је, да у дане предстојећих новогодишњих празника,не постоји бојазан од дефицита крви“-истакла је након данашње акције др Даница Кокар Гуша,спец.трансфузиолог митровачке Опште болнице.

akcija transf 1 akcija transf 2

Акцији добровољног давања,прикључио се и начелник за здравствену и социјалну политику и заштиту животне средине Града Сремска Митровица Жељко Новаковић,изразивши задовољство због великог одзива наших суграђана овој хуманитарној акцији и том приликом напоменуо да је ово још једна у низу акција коју организују градски Савет за здравство и Црвени крст и да нема веће радости за сваког човека,до оне,помоћи и спасити живот.