Дани Универзитетске дечје клинике

У амфитеатру Универзитетске дечије клинике у Београду,јуче је одржан традиционални годишњи стручни састанак – Дани Универзитетске дечје клинике. Програм је и ове године обухватио актулне теме из области дечије медицине,под радним називом „Мултидисциплинарни приступ здравственој заштити деце-тимски рад као основа за успех“.

Скуп је отворио Проф.др Зоран Радојичић, а бројни предавачи кроз теме здравствене неге детета у дечијој хирургији,здравствене неге детета у педијатрији,неге критично оболелог детета и безбедности пацијента и болничке инфекције, успешно су разјаснили бројне проблеме који се срећу у свакодневној педијатријској пракси и истовремено приказали актуелне новине у дијагностици и лечењу. Овај велики симпозијум имао је и едукативни карактер са више приказа практичних случајева и дискусија.

Данима Униврзитетске дечје клинике у Београду,присуствовали су и представници Опште болнице Сремска Митровица: Ивица Велики,спец.струковних студија у здравству, Зорица Благојевић,дипл.медицинска сестра, Љубица Пачирски,гл.сестра Службе педијатрије и медицинске сестре Весна Јовановић и Милица Бенак и својим активним учешћем допринели размени искустава и важних информација за даљи развој педијатрије и дечије хирургије у нашој земљи.

decija klinika 1 decija klinika 2

Симпозијум је акредитован од стране Министарства здравља републике Србије, и слушаоцима је донео 5 лиценцних бодова.