Обележен Светски Дан здравља

Промотивном кампањом под слоганом „Од њиве до трпезе-здравствено безбедна храна“, јуче је у Сремској Митровици,у тржном центру Рода, обележен Светски дан здравља. Циљеви овогодишње кампање су:унапређење знања о значају здравствене безбедности хране за здраве људе,јачање капацитета јавног здравља у циљу обезбеђивања здравствено безбедне хране и превентивни рад,као и унапређење мултисекторске сарадње и програмских активности у овој области. Светски Дан здравља 2015. је била прилика да се упозоре владин сектор,произвођачи,дистрибутери и јавност на значај безбедности хране,као и да свако од њих може да допринесе да храна на тањиру буде безбедна за исхрану.

Јучерашњу акцију у Сремској Митровици организовао је Завод за јавно здравље града у сарадњи са Домом здравља,Општом болницом и Средњом медицинском школом „Драгиња Никшић“. Сурађанима је подељен промотивни материјал,пакети са воћем,соковима и кеском, а др Татјана Орељ,спец.хигијене,шеф одељења за хигијену и медицинску екологију ЗЗЈЗ С.Митровица, саватовала је заинтересоване о правилној исхрани и њеном значају за здравље људи. Мерење телесне тежине и крвног притиска,била је пропратна активност ове акције.

svetski dan zdravlja 1 svetski dan zdravlja 2

Активно учешће на обележавању Светског Дана здравља из Опште болнице Сремска Митровица имали су Зорица Благојевић,заменица главног техничара, Борислав Марковац,нутрициониста и шеф болничке кухиње и Биљана Сремчић, портпарол.