Градоначелница обишла митровачку болницу након синоћњег невремена

Општа болница Сремска Митровица, претрпела је велику штету, насталу као последица невремена, које синоћ није забишло ни наш град.

Данас су нашу установу обишли градоначелница Светлана Миловановић и заменик градоначелнице Петар Самарџић, а на јутрошњем састанку Штаба за ванредне ситуације, чула се информација да ће Град Сремска Митровица помоћи у санирању насталих штета.

Тим поводом, помоћник директора митровачке болнице за Сектор заједничких медицинских послова др Гордана Митић, изјавила је да су током ноћи збринута 42 повређена пацијента од повреда насталих услед невремена, да су двоје хоспитализовани у болници – једно у Јединици интезивне неге, а друго у одељењу опште хирургије 1, док је двоје , због тежине повреда транспортовано у Ургентни центар КЦ Србије и КЦ Војводине.

Када је реч о матријалној штети, др Митић је рекла да су највећа оштећења претрпеле зграда Хируршког блока и део зграде где је смештена гинеколошка операциона сала ( кровови тих зграда), а донекле је оштећен  и кров на згради Интерног одељења.

„ Током ноћи је све функционисало као треба, сви запослени наше болнице били су на висини задатка, како медицинско тако и немедицинско особље, посебно радници Техничке службе. Оно што је нама као здравственим радницима најважније, јесте чињеница да су испоштована сва етичка начела, запослени су се добровољно јављали да помогну и распоређивани су на ударне пунктове. Упоредо су радила три хируршка и три ортпедска тима, како би сви повређени адекватно били збринути. Болница није стала са радом ни једног тренутка, 24 сата пружа услуге здравствене заштите за цео Сремски округ и нормално функционишу све хируршке операционе сале, специјалистичко-консултативне амбуланте, као и рад са пацијентима у одељењима болнице“- истакла је др Гордана Митић

Фотографије на којима се виде последице невремена: