Градоначелница даривала прву бебу

Данас је митровачко породилиште посетила градоначелница Сремске Митровице Светлана Миловановић са намером да првој беби рођеној у овој години, уручи поклоне који су традиционално,у првим данима нове године, део активности локалне самоуправе.

Виктор је рођен 03.01.2023.године у 18,41 сати ( тежина 3420 грама, висина 51 цм), а на свет га је донела Илена  Петровић Мишић.

„ Као и сваке године Град Сремска Митровица дарује прворођену бебу и овога пута то је поклон честитка у износу од 50 000 динара,поклон пакет у којем се налази све оно што је потребно за бебу у првим данима и наравно, ауто седиште“ – изјавила је градоначелница   и том приликом честитала срећним родитељима, а Виктору пожелела леп,дуг и здрав живот.

На поклонима је захвалио Викторов отац, Дарко Мишић,  не кријући срећу што је постао родитељ и што је порођај протекао у најбољем реду.

Начелник Службе гинекологије и акушерства и в.д. директора митровачке болнице Прим.др Драган Малобабић, изразио је задовољство што овако лепом приликом може да поздрави све присутне и рекао да породилиште ради све дане у години, непрекидно.

„Прва беба у овој години је из Ирига. Милијана Павин родила је дечака Василија , девет минута после поноћи ( тежина 3850г, висина 50 цм).  У прошлој години рођено је 1239 беба, 604 девојчице и 649 дечака, нешто мање него током 2021.године, али се искрено надам да ћемо задржати овај број, али и да ће бити више беба. Посебно бих поздравио све мере популационе политике коју спроводи Влада Републике Србије у циљу увећавања  броја наших малих суграђана“ – рекао је за медије др Малобабић