У Градској кући потписан Уговор за највреднију донацију нашој болници

Митровачка Општа болница добија још један савремени ЦТ скенер, захваљујући донацији беочинске фабрике цемента „Lafarge“ уз подршку и помоћ Града Сремска Митровица. У градској кући је, тим поводом, потписан тројни Уговор о донацији, чији су потписници директор „Lafrage“-а Димитрије Књегињић, в.д.директора Опште болнице Прим.др Драган Малобабић и градоначелница Светлана Миловановић

На данашњој конференцији за медије градоначелница Миловановић  је најпре изразила захвалност на иницијативи за набавку скенера за нашу болницу, а Град као одговорна локална самоуправа подржао  је овај гест, као што подржава и све друге иницијативе које се тичу напретка свих здравствених установа у граду, јер постоји  свест о значају набавке нове опреме, с обзиром на број пацијената из целог Срема, који се овде лече.

„ Ово је до сада највреднији комад опреме који ће Општа болница поседовати. То је савремени уређај који ће омогућити прецизну и брзу дијагностику у стањима која су последица болести или повреда које се дешавају – рекао је в.д.директора болнице Прим.др Драган Малобабић и додао да захваљујући друштвеној одговорности киомпаније„Lafarge“   ово је највећа појединачна донација у историји наше здравствене установе. Директор Малобабић је захвалио Граду С.Митровица који је помогао  значајним средствима ову донацију, као на личном ангажовању градоначелнице Светлане Миловановић, директора беочонске фабрике цемента г-дина Књегињића,  републичким и  покрајинским инстанцама, пре свих Браниславу Недимовићу и др Зорану Гојковићу покр.секретару за здравство, који су помогли да се ова донација реализује.

Директор „Lafarge“ -а   је изразио задовољство што фабрика цемента у Беочину може и на овај начин да помогне, с обзиром на дугогодишњу добру сарадњу два града, која ће и убудуће бити настављена. „ Жеља нам је да се скенер што мање користи, да људи буду здравији, а кад затреба послужи својој намени“- рекао је Димитрије Књегињић.

Вредност новог 80-слајсног скенера је 210 000 евра, Град С.Митровица је помогао са 5 милиона динара,а очекује се да ће нови цт стићи у болницу и бити у функцији током прве половине следеће године.