Стручним подсетником обележили смо 5.мај – Светски дан хигијене руку у здравственим установама

Данас је у Едукативном центру наше болнице, стручним предавањем, обележен 5.мај – Светски дан хигијене руку у здравственим установама, који се ове године обележава под слоганом „Удружени за сигурну здравствену заштиту-оперите своје руке”. Фокус је на безбедном окружењу у институцијама као кључном елементу за истицање значаја хигијене руку у здравственој заштити и њено унапређење.

Виши санитарни техничари Опште болнице Сремска Митровица, Весна Маричић и Јелена Теодорвић, приредиле су кратак подсетник за колеге и сараднике, са освртом на дефиницију хигијене руку, начинима спречавања ширења инфекција у болничким условима, дезинфекцији руку, затим средствима која се користе, бројним препаратима на бази алкохола и њиховим манама и предностима. Посебно је било речи о препаратима који су у употреби  у нашој болници и њиховом деловању.

Циљ оваквог начина обележавања 5.маја је стална и непрекидна активност, како би се у сваком тренутку обезбедили  безбедност и квалитет рада у здравственој установи.