Млади лекари на пријему у Влади Србије

У оквиру програма запошљавања најбољих дипломаца медицинских факултета, у суботу, 12.марта, у Влади Србије организован је свечани пријем и додела уговора за још 530 младих лекара са просечном оценом 8.50, којем су присуствовали премијерка Србије Ана Брнабић и министар здравља Златибор Лончар.
Премијерка је, у име државе, захвалила младим лекарима који су се одлучили да остану у земљи и раде тежак али хуман посао и што тиме дају пример осталим младим људима да се труд, рад и марљивост исплате.
Општа болница Сремска Митровица је овим програмом запошљавања постала јача за 14 најбољих студената медицине и заједно са в.д.директором Прим.др Драганом Малобабићем , били се део свечаности у Влади Србије.
Др Малобабић је изразио велико задовољство што и митровачка болница добија појачање оволиким бројем младих лекара и нада се успешном раду и напретку, а болница ће свакако учинити сваки додатни напор како би они добили адекватно знање и кроз рад са менторима стекли неопходно искуство.

У Општој болници Сремска Митровица запослење су добили лекари: Владимир Костић, Тамара Симић, Ана Живковић, Стефан Јовичић, Ружица Јанковић, Никола Ратић, Бранимир Михајловић,Владан Драгишић, Јасна Иличић, Лука Новаковић, Игор Золњан, Ирина Гранолић, Теодора Косановић и Јована Клинцов.
Да подсетимо, Програмј запошљавања најуспешнијих дипломаца покренуло је Министартсво здравља 2018.године и до сада је у оквиру тог програма, запослено близу 35 000 младих здравствених радника.