Počela obuka za popis medicinske opreme

U okviru aktivnosti Ministarstva zdravlja, kroz projekat „Razvoj zdravstva Srbije – dodatno finansiranje“ u toku je realizacija teorijskih obuka za sprovođenje popisa medicinske opreme, koje sprovodi međunarodna konsultantska firma CEO TBSEE iz Italije.

Juče je u našoj bolnici održan drugi nivo obuke-praktična obuka i pružanje informacija o predstojećem popisu opreme u zdravstvenim ustanovama.Obuci su prisustvovali predstavnici svih Domova zdravlja Sremskog okruga, Spec.bolnice Stari Slankamen, Banje Vrdnik, ZZJZ i Opšte bolnice S.Mitrovica.Tom prilikom,upoznati su sa načinima i sistemima rada u toku popisa, a pre radnog dela, skup su pozdravili dr Dragan Malobabić,pom.direktora i Ivica Veliki, gl.tehničar bolnice.

S obzirom da je postojeća nomenklatura tokom godina zastarela, ukazala se potreba za njenim ažuriranjem i usaglašavanjem sa modelima koji se koriste u Evropi. Reč je o dokumentaciji, evidencijama,izveštajima,opremi,prostorijama,lekovima.Ovakve edukacije doprinose podizanju kapaciteta zdravstvenih ustanova i mreže instituta, da u budućnosti ažuriraju podatke o medicinskoj opremi.