Донација за одељење хемодијализе

Митровачку Општу болницу јуче су посетили представници митровачког Karitas-а и америчке хуманитарне организације LDS Čeritis и том приликом уручили вредну донацију одељењу хемодијализе, која је реализована на иницијативу мед.сестре и председнице Удружења бубрежних инвалида Срема Виолете Србљанин, која је запослена у овом одељењу. Реч је о  апаратима за реанимацију, аспираторима, пацијент мониторима, троканалном ЕКГ апарату, два полуаутоматска болничка кревета са два наддушека, ћебадима, као и електричној дизалици за непокретне пацијенте.

Испред донаторске организације LDS Čeritis, брачни пар Деби и Џон Бенић, изразили су задовољство што болница и Karitas имају дугу и успешну сарадњу и раде добар посао за целу  друштвену заједницу и  показали  жељу да се и на даље настави заједничка активност у смислу пружања помоћи установама које брину о здрављу становништва.

У изјави за медије, координаторка Karitasa за Сремску Митровицу  Кристина Драгишић  је нагласила, да велики значај у оваквим донацијама лежи у континуираној сарадњи и објаснила да се оне остварују на основу потреба које болница има, а које се потом кроз пројектну апликацију за LDS Čeritis анализирају и доносе коначне одлуке о реализацији.

На донацији је захвалио директор Опште болнице Сремска Митровица др Живко Врцељ, рекавши, између осталог, да је свака помоћ  добродошла, а посебно она која се односи на медицинску опрему, апарате и помагала која се користе у свакодневној пракси.

„Ови апарати и помагала допринеће ефикаснијем раду са пацијентима који се овде свакодневно дијализирају са подручја целог Срема, а само у прошлој години, обављено је укупно 19.186 дијализа, што је близу 1600 дијализа месечно. Дугогодишња сарадња са Царитасом, резултирала је бројним донацијама за готово све болничке службе и ја се надам да ће овакав вид сарадње бити настављен и убудуће“- истакао је директор Врцељ.

Галерија фотографија: