Др Гордана Митић на стручном скупу гастроентеролога

Велики стручни скуп гастроенетролога Србије одржан је крајем јануара у Новом Саду, на којем је запажен приказ случаја код упалне болести црева, имала и гастроенетеролог Опште болнице Сремска Митровица, др Гордана Митић.

Реч је о скупу признатих стручњака из ове гране медицине, а све теме биле су везане за Инфламаторне  болести црева. Поред  др Митић, своје радове представили су и лекари из Новог Сада и Београда: проф.др Тарабар, проф.др.Иванов, др Сланкаменац, проф.др Дамјанов и други.

С обзиром на све већу учесталост појаве упалне болести црева и код млађе популације, важно је бавити се овом тематитиком на вишим нивоима, а оно што је посебно истакнуто, јесте чињеница да је митровачка болница са одличном опремом, едукованим гастроентеролозима медицинским сестрама,као и изузетно прецизном дијагностиком,  заправо спона од пацијента у болници до установа терцијарног типа, где их је могуће даље успешно лечити. Митровачка болница апострофирана  је као значајан Центар који препознаје и решава дијагностичке  процедуре, како би након лечења на вишем нивоу здравстневе заштите, оболелом омогућен бољи квалитета живота  и спроведено најбоље могуће излечење.

Др Гордана Митић изразила је велико задовољство што је била учесник овако важног стручног скупа који је свакако допринео размени искустава међу колегама о упалним болестима црева, те чини да и на даље, како је нагласила, још успешније радимо и сарађујемо са установама из других центара, са циљем правовременог и прецизног  откривања болести и успешног лечења.

Напредак је могуће остварити и додатним активностима и ангажовањем гастроенетролошког одсека, а с тим у вези, први пут у митровачкој болници спроведе се три клиничке студије на пацијентима оболелим од упалне болести црева, а главни истраживач је управо др Гордана Митић.