Акција “За нови живот”

У оквиру кампање „За нови живот“, Покрајински заштитник грађана – омбудсман, у сарадњи са општим болницама, органима и службама општина и градова, укључујући локалне омбудсмане, посадиће по једно дрво у име сваког првог детета које се у новој години роди у местима у АП Војводини. Садња у Сремској Митровици одржана је 03.01.2020. у  дворишту Опште болнице где је посађен четинар у част прворођене девојчице. У митровачкој Општој болници ова акција се спровела први пут ове године а према речима надлежних идеја је позитивно дочекана будући да носи снажну симболику а и доприноси очувању животне средине и озелењавању.

У част прворођене бебе и у Сремској Митровици данас је спроведена акција под називом “За нови живот” која представља садњу биљке четинара у дворишту Опште болнице а Митровчани који су упознати са акцијом поздрављају ову симболичну идеју.

Акцији је подршку пружила Општа болница којој је ово прва година да учествује у овој акцији истакао је др Живко Врцељ, директор Опште болнице у Сремској Митровици.

Спајање лепог и корисног циљ је ове акције која се осим у  Сремској Митровици, спроводи и у још неколико градова на територији покрајине- речи су Снежане Кнежевић, заменице покрајинског омбудсмана.

Извор: Сремска ТВ