Успешно спроведена још једна акција Министарства здравља

По препоруци Министарства здравља Републике Србије, и у Општој болници Сремска Митровица данас су организовани  бесплатни превентивни прегледи : кардиолошки прегледи (ЕКГ и мерење крвног притиска), ултразвук абдомена и лабораторијске анализе тумор маркери –ПСА . Болница је и за ову акцију обезбедила довољан број лекара и медицинских сестара и техничара за рад са пацијентима, како би сви који дођу и били прегледани.Са пацијентима је радило 6 лекара специјалиста, 2 биохемичара, 12 мед.сестара/техничара и 2 службеника, а акцијом су координирали        директор болнице др Живко Врцељ и главна сестра болничке Поликлинике Верица Воларевић.

„Ово је 18. акција по реду у којој учествује митровачка болница. С обзиром на чињеницу да се редовним недељним акцијама одазива велики број грађана, несумњиво је, да покретање саме акције од стране Министарства здравља даје очекиване резултате, јер је у нашој установи,од самог почетка одржавања акција, преко 3000 пацијената искористило могућност и прилику  да обави прегледе.Тако је и данас – велики број наших суграђана показало је заинтересованост за акцију, јер жељену проверу здравственог стања могу обавити без заказивања и здравствене картице“ – рекао је директор митровачке болнице др Живко Врцељ и додао да се очекује да овакве акције буду у плану и за наредну годину, по већ устаљеној форми.

У данашњој акцији обављено је укупно 199 прегледа и анализа, од тога 74 кардиолошка, 64 УЗ абдомена и урађена 61 лабораторијска анализа –тумор маркери простате (ПСА)

Поред Опште болнице Сремска Митровица, данас су своја врата отворили и домови здравља у С.Митровици, Шиду,Руми, Иригу и Инђији.