Uspešno sprovedena još jedna akcija Ministarstva zdravlja

Po preporuci Ministarstva zdravlja Republike Srbije, i u Opštoj bolnici Sremska Mitrovica danas su organizovani  besplatni preventivni pregledi : kardiološki pregledi (EKG i merenje krvnog pritiska), ultrazvuk abdomena i laboratorijske analize tumor markeri –PSA . Bolnica je i za ovu akciju obezbedila dovoljan broj lekara i medicinskih sestara i tehničara za rad sa pacijentima, kako bi svi koji dođu i bili pregledani.Sa pacijentima je radilo 6 lekara specijalista, 2 biohemičara, 12 med.sestara/tehničara i 2 službenika, a akcijom su koordinirali        direktor bolnice dr Živko Vrcelj i glavna sestra bolničke Poliklinike Verica Volarević.

„Ovo je 18. akcija po redu u kojoj učestvuje mitrovačka bolnica. S obzirom na činjenicu da se redovnim nedeljnim akcijama odaziva veliki broj građana, nesumnjivo je, da pokretanje same akcije od strane Ministarstva zdravlja daje očekivane rezultate, jer je u našoj ustanovi,od samog početka održavanja akcija, preko 3000 pacijenata iskoristilo mogućnost i priliku  da obavi preglede.Tako je i danas – veliki broj naših sugrađana pokazalo je zainteresovanost za akciju, jer željenu proveru zdravstvenog stanja mogu obaviti bez zakazivanja i zdravstvene kartice“ – rekao je direktor mitrovačke bolnice dr Živko Vrcelj i dodao da se očekuje da ovakve akcije budu u planu i za narednu godinu, po već ustaljenoj formi.

U današnjoj akciji obavljeno je ukupno 199 pregleda i analiza, od toga 74 kardiološka, 64 UZ abdomena i urađena 61 laboratorijska analiza –tumor markeri prostate (PSA)

Pored Opšte bolnice Sremska Mitrovica, danas su svoja vrata otvorili i domovi zdravlja u S.Mitrovici, Šidu,Rumi, Irigu i Inđiji.