Danas je Akcija preventivnih pregleda

Po preporuci Ministarstva zdravlja Republike Srbije, i u Opštoj bolnici Sremska Mitrovica danas se rade  neurološki, očni i pregledi dojki  mamografijom. Bolnica je obezbedila dovoljan broj lekara i medicinskih sestara i tehničara za rad sa pacijentima, kako bi svi koji dođu I bili pregledani.

“Ovo je 17.-ta akcija po redu u kojoj učestvuje mitrovačka bolnica. S obzirom na činjenicu da se redovnim nedeljnim akcijama odaziva veliki broj građana, nesumnjivo je, da pokretanje same akcije od strane Ministarstva zdravlja daje očekivane rezultate i da građanima ovakva mogućnost za proveru zdravlja u potpunosti odgovara. Svako dobija priliku da obavi besplatne preventivne preglede bez zakazivanja i zrdravstvene kartice.”- rekao je za medije direktor mitrovačke bolnice dr Živko Vrcelj i dodao da se preventivni pregledi ovoga puta rade i u svim sremskim domovima zdravlja i na taj način omogućava građanima da preglede obave u najbližim ambulantama, a deo bolničkih službi rastrereti u smislu broja pacijenata.

U akciji učestvuje 6 lekara i 7 medicinskih sestara/tehničara, a za koordinaciju su zaduženi direktor dr Živko Vrcelj, glavna sestra bolnice Milkica Kajtez i glavna sestra Sektora zajedničkih medicinskih poslova Verica Velarević.

U Opštoj bolnici Sremska Mitrovica pregledano je 75 pacijenata. Urađeno  je 30 mamografija, 34 neurološka pregleda i 46 oftalmoloških pregleda.