Данас је Акција превентивних прегледа

По препоруци Министарства здравља Републике Србије, и у Општој болници Сремска Митровица данас се раде  неуролошки, очни и прегледи дојки  мамографијом. Болница је обезбедила довољан број лекара и медицинских сестара и техничара за рад са пацијентима, како би сви који дођу И били прегледани.

“Ово је 17.-та акција по реду у којој учествује митровачка болница. С обзиром на чињеницу да се редовним недељним акцијама одазива велики број грађана, несумњиво је, да покретање саме акције од стране Министарства здравља даје очекиване резултате и да грађанима оваква могућност за проверу здравља у потпуности одговара. Свако добија прилику да обави бесплатне превентивне прегледе без заказивања и зрдравствене картице.”- рекао је за медије директор митровачке болнице др Живко Врцељ и додао да се превентивни прегледи овога пута раде и у свим сремским домовима здравља и на тај начин омогућава грађанима да прегледе обаве у најближим амбулантама, а део болничких служби растререти у смислу броја пацијената.

У акцији учествује 6 лекара и 7 медицинских сестара/техничара, а за координацију су задужени директор др Живко Врцељ, главна сестра болнице Милкица Кајтез и главна сестра Сектора заједничких медицинских послова Верица Веларевић.

У Општој болници Сремска Митровица прегледано је 75 пацијената. Урађено  је 30 мамографија, 34 неуролошка прегледа и 46 офталмолошких прегледа.