Донација компаније Суноко болници у Сремској Митровици

Поводом вредне донације нашој установи, компанија Суноко издала је саошптење за јавност, следеће сарджине:

„Компанија Суноко, чланица МК групе донирала је новчана средства Општој болници у Сремској Митровици за набављање сервера за базу података и на тај начин помогла неометано функционисање ове установе која пружа услуге здравствене заштите за 350.000 становника региона Срема.

Том приликом директор компаније Слободан Коштић, рекао је да је компанија Суноко како кроз своје свакодневно пословање, тако и кроз различито друштвено одговорне активности стратешки посвећена развоју војвођанских регија у којима послује, и додао: „Овом донацијом желимо да помогнемо да житељи Срема, међу којима су наше колеге из производног центра у Пећинцима и њихове породице, имају модерне здравствене установе које ће им пружати адекватну помоћ.“

Директор опште болнице Живко Врцељ захвалио се и истакао да је рад сервера од пресудног значаја за даље функционисање, како у самој установи, тако и у комуникацији са осталим нивоима здравственог система. „Подршка компаније Суноко, не огледа се само у омогућавању неометаног свакодневног пословања болнице, већ и стварању добре основе за наше следеће дигиталне кораке кроз придруживање јединственом информационом здравственом систему Републике Србије, чиме ћемо повећати квалитет услуга за наше пацијенте,“ додао је Врцељ.

Компанија Суноко, која послује у оквиру МК Групе,  дугогодишњи лидер у производњи шећера, је само у последњих годину дана уложила више од 3 милиона динара у развој локалне заједнице – од донација рачунарске опреме, до улагања у развој саобраћајне инфраструктуре у Срему.

Компанија МК Група, посвећена је побољшању услова дијагностиковања, лечења и неге у оквиру нашег здравственог система. Управо због тога је и један од оснивача фондације “Магнет за љубав”, на чију иницијативу је сакупљено 400.000 евра за куповину пратеће опреме за Дечију болницу у Новом Саду. Компанија Карнекс, такође чланица МК Групе, обезбедила је средства у вредности од 70.000 евра за изградњу и опремање операционе сале за царски рез на породиљском одељењу опште болнице Врбас.

Само у последњих пет година пословања, МК Група је спровела 500 друштвено одговорних пројеката кроз које је донирано четири милиона евра.“