Istraživanje pokrajinskog Ombudsmana

Pokrajinski zaštitnik građana – ombudsman je, uz podršku Misije OEBS-a u Srbiji sproveo istraživanje o reproduktivnom zdravlju žena sa invaliditetom u AP Vojvodini. Istraživanje je obuhvatilo sve zdravstvene ustanove na području Vojvodine,  sa ciljem sticanja što celovitijeg uvida u stanje reproduktivnog zdravlja zdravlja žena sa invaliditetom, kako bi se na osnovu prikupljenih podataka unapredile javne politike u oblasti zdravstva.

Danas su u mitrovačkoj Opštoj bolnici predstvaljeni rezulatati tog istraživanja, a skupu su prisustvovali specijalisti  ginekologije i zdravstveni radnici  iz Sremskog okruga koji rade u oblasti reproduktivnog zdravlja žena.

Prisutne je najpre pozdravila Snežana Knežević, zamenica pokrajinskog zaštitnika građana zadužena za ravnopravnost polova, a potom je rezultate istraživanja predstavila Višnja Baćanović, konsultantkinja OEBS-a u Srbiji.

 

Pojedinosti o istraživanju, rezultatima i preporukama možete pogledati ovde: 2019-1-18_ ISTRAZIVANJE ZENE SA INVALIDITETOM I ZDRAVLJE_CIR-FINAL