Истраживање покрајинског Омбудсмана

Покрајински заштитник грађана – омбудсман је, уз подршку Мисије ОЕБС-а у Србији спровео истраживање о репродуктивном здрављу жена са инвалидитетом у АП Војводини. Истраживање је обухватило све здравствене установе на подручју Војводине,  са циљем стицања што целовитијег увида у стање репродуктивног здравља здравља жена са инвалидитетом, како би се на основу прикупљених података унапредиле јавне политике у области здравства.

Данас су у митровачкој Општој болници предстваљени резулатати тог истраживања, а скупу су присуствовали специјалисти  гинекологије и здравствени радници  из Сремског округа који раде у области репродуктивног здравља жена.

Присутне је најпре поздравила Снежана Кнежевић, заменица покрајинског заштитника грађана задужена за равноправност полова, а потом је резултате истраживања представила Вишња Баћановић, консултанткиња ОЕБС-а у Србији.

 

Појединости о истраживању, резултатима и препорукама можете погледати овде: 2019-1-18_ ISTRAZIVANJE ZENE SA INVALIDITETOM I ZDRAVLJE_CIR-FINAL