Dvoje diplomaca srednje medicinske škole dobija posao u mitrovačkoj bolnici

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar poručio je, na ceremoniji uručenja Ugovora o radu najboljim diplomcima medicinskih fakulteta i srednjih medicinskih škola u Srbiji, da država veruje u njih i daje im šansu da unaprede zdravstveni sistem Srbije.

Lončar je rekao da mu je čast da može da pozdravi naše najbolje lekare, medicinske sestre i tehničare, koji dobijaju  ugovore o radu i započinju svoje profesionalne karijere.

Ministar im je čestitao na tome i poželeo puno sreće i uspeha.

„Dobijate danas i posao i specijalizaciju i plaćene doktorske studije“, naveo je Lončar i dodao da će oni moći da uče od naših najboljih stručnjaka priznatih u Evropi i svetu, ali i od stručnjaka u inostranstvu.

Kako je rekao, oni su prošli puno toga da bi došli dovde, ali i da znaju šta država očekuje od njih u budućunosti.

„Presrećan sam, jer država koja ima ovakvu mladost, pamet i energiju i ulaže u njih neće imati problem u budućnosti. Danas od vas zavisi da li će zdravstveni sistem Srbije da bude bolji. Zato vama dajemo šansu da ga menjate i da bude još bolji. Vi to možete, pokazali ste rezultatima da možemo da računamo na vas“, poručio je Lončar.

Doprinećete da zdravstveni sistem, kako je rekao, bude bolji i da građani budu sigurniji.

Napomenuo je da je do sada puno već urađeno na unapređenju zdravstvenog sistema koji je sada najbolji u regionu.

„Ali, možemo još bolje i to zaslužuju naši građani“, naglasio je Lončar i zahvalio predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću što je to omogućio.

Lončar navodi da su i ranije predstavnici vlasti pričali o tome kako treba da se zapošljavaju lekari, sestre i tehničari, ali da nikada to nije bilo urađeno.

Precizirao je da je do sada primljeno nešto manje od 300 lekara, da se danas prima 158 sestara i tehničara, kao i da će u vrlo kratkom periodu još 400 sestara i tehničara dobiti ugovore. Tako pokazujemo da nismo oni koji samo pričaju, već imaju i rezultate.

Izvor: Sajt Ministarstva zdravlja

Svečanosti povodom uručenja ugovora o radu za medicinske radnike, prisustvovao je i direktor mitrovačke bolnice dr Živko Vrcelj, a po osnovu rešenja iz Plana mreže zdravstvenih ustanova, u mitrovačkoj bolnici, posao će, ovoga puta, dobiti dvoje najuspešnijih  diplomaca srednje medicinske škole „Draginja Nikšić“: Sanja Grujić i Bogdan Garić.