Двоје дипломаца средње медицинске школе добија посао у митровачкој болници

Mинистар здравља Златибор Лончар поручио је, на церемонији уручења Уговора о раду најбољим дипломцима медицинских факултета и средњих медицинских школа у Србији, да држава верује у њих и даје им шансу да унапреде здравствени систем Србије.

Лончар је рекао да му је част да може да поздрави наше најбоље лекаре, медицинске сестре и техничаре, који добијају  уговоре о раду и започињу своје професионалне каријере.

Министар им је честитао на томе и пожелео пуно среће и успеха.

„Добијате данас и посао и специјализацију и плаћене докторске студије“, навео је Лончар и додао да ће они моћи да уче од наших најбољих стручњака признатих у Европи и свету, али и од стручњака у иностранству.

Како је рекао, они су прошли пуно тога да би дошли довде, али и да знају шта држава очекује од њих у будућуности.

„Пресрећан сам, јер држава која има овакву младост, памет и енергију и улаже у њих неће имати проблем у будућности. Данас од вас зависи да ли ће здравствени систем Србије да буде бољи. Зато вама дајемо шансу да га мењате и да буде још бољи. Ви то можете, показали сте резултатима да можемо да рачунамо на вас“, поручио је Лончар.

Допринећете да здравствени систем, како је рекао, буде бољи и да грађани буду сигурнији.

Напоменуо је да је до сада пуно већ урађено на унапређењу здравственог система који је сада најбољи у региону.

„Али, можемо још боље и то заслужују наши грађани“, нагласио је Лончар и захвалио председнику Србије Александру Вучићу што је то омогућио.

Лончар наводи да су и раније представници власти причали о томе како треба да се запошљавају лекари, сестре и техничари, али да никада то није било урађено.

Прецизирао је да је до сада примљено нешто мање од 300 лекара, да се данас прима 158 сестара и техничара, као и да ће у врло кратком периоду још 400 сестара и техничара добити уговоре. Тако показујемо да нисмо они који само причају, већ имају и резултате.

Извор: Сајт Министарства здравља

Свечаности поводом уручења уговора о раду за медицинске раднике, присуствовао је и директор митровачке болнице др Живко Врцељ, а по основу решења из Плана мреже здравствених установа, у митровачкој болници, посао ће, овога пута, добити двоје најуспешнијих  дипломаца средње медицинске школе „Драгиња Никшић“: Сања Грујић и Богдан Гарић.