Митровчани показали заинтересованост за превентивне прегледе

Општа болница Сремска Митровица, од самог почетка организовања акција Министарства здравља – бесплатни превентивни прегледи, редовно у њима учествује и на тај начин помаже суграђанима да најављене прегледе и обаве – без заказивања и без здравствене књижице.

„ Ово је 15. акција у којој митровачка болница учествује и у њима је, до сада, прегледано близу 3000 грађана, што је одличан резултат и ми се надамо да ће и унаредним акцијама које организује Министартво здравља бити заинтересованих за овакве прегледе. Данас су рађени интернистички прегледи са ЕКГ-ом, лаборатпројске анализе на хормон штитне жлезде и ултразвучни прегледи абдомена. Свакако је ово јединствена прилика да грађани провере своје здравље, јер превентивом спречавамо настанак  тежих  облика болести и важно је открити болест на време, односно у раној фази, када је и постотак шанси за излечење далеко виши“ – рекао је за медије в.д.заменика директора и координатор акције, Прим.др Драган Малобабић

У овонедељној акцији учесвовало је 6 лекара, 2 биохемичара и 14 мед.сестара и техничара, а по речима Милкице Кајтез, главне сестре болничке поликлинике, свака акција подразумева ангажовање  великог  броја медицинских сестара, техничара, лабораната, па и службеника, на добровољној бази,  и од њиховог рада и искуства умногоме зависи  и темпо и исправност  обављања  заказаних прегледа, а самим тим и успешност  реализације самих акција.

У митровачкој болници, у мајској акцији бесплатних прегледа за све грађане, прегледано је укупно 220 пацијената и урађено 247 специјалистичких прегледа и лабораторијских анализа : 61 ултразвучни  преглед  абдомена, 100  анализа на хормон штитне жлезде и 86 интернистичких прегледа са ЕКГ-ом.

И овога пута, контролу обављања бесплатних превентивних прегледа у нашој установи, испред Министарства здравља Републике Србије, обавио је проф.др Душан Јовановић.