Обележен Светски дан бубрега

Општа болница Сремска Митровица – одељење хемодијализе, у сарадњи са Удружењем бубрежних инвалида Града Сремска Митровица, обележила је Светски дан бубрега, у градској кући у Сремској Митровици, стручним предавањем др Данијеле Саватић о теми “ Здравље бубрега свуда, свима“ и Виолете Србљанин, мед сестре – тема: „Дизање свести грађанства о даривању органа“. У присуству представника ресорне градске управе, Опште болнице, ЗЗЈЗ, Дома здравља,Црвеног крста, средње медицинске школе,Caritasa-a, грађана и медија, том приликом указано је  на важност очувања  функција  бубрега по живот човека, значају превентиве,раном откривању и лечењу болести бубрега, дијализи, начинима за квалитетан живот за  оболеле, са посебним освртом на значај донирања бубрега за трансплатацију.

Начелник градске управе за здравство Војислав Мирнић, поздрављајући присутне, нагласио је да ће та управа увек подржавати и помагати рад Удружења, с обзиром на њихов хуман и успешан рад и борбу за што квалитетнији живот бубрежних инвалида.

У обележавању Светског дана бубрега учествовали су и гости Удружења – Савез бубрежних инвалида Војводине, Пан трансплант и Удружење Чивија из Шапца.