Одржана годишња Скупштина лекара митровачке подружнице ДЛВ

Годишња  скупштина лекара здравствених установа Сремске Митровице и Шида, чланова подружнице Друштва лекара Војводине, одржана је јуче у  Сремској Митровици. Извештај о раду у протеклој години поднео је председник митровачке подружнице др Славко Арбанас, док је финансијски извештај саопштила секретар Зорица Сакач.

„У протеклој години,доминантне активности наше подружнице биле су усмерене на стручно усавршавање лекара, чланова митровачке подружнице, те ће ова активност, по плану рада за 2019. годину, остати приоритет. Очекује се активније учешће лекара, нарочито млађих чланова у раду подружнице – рекао је др Славко Арбанас,председник митровачке подружнице ДЛВ, изразивши надања да ће ова година бити боља и да ће лекари показати више интересовања за ангажовања у подружници и презентације својих стручних радова. Др Арбанас је напоменуо да су успешно организована сва предавања у оквиру континуиране медицинске едукације у сарадњи са Општом болницом Сремска Митровица, а да је током године Едукативни центар опремљен неопходном опремом за презентације стручних радова и одржавање састанака.

Према изменама статута ДЛВ, новина у раду је, да је мандат за председника подружнице могуће продужити за још један ( на 4 године), како би се одржао континуитет у ефикасном раду, а млади лекари лакше упознали са фунционисањем  подружнице и професионалније укључили у њен рад.

С обзиром да је ово изборна година, председништво митровачке подружнице ДЛВ, за новог председника је предложило др Мају Владисављевић, спец.медицине рада  Дома здравља Сремска Митровица, што је једногласно и прихваћено.

  

Новоизабрана председница поздравила је присутне изразивши наду да ће подружница наставити успешан рад, а потом уручила пригодне поклоне  новим члановима подружнице – лекарима на стажу, затим лекарима који су остварили виши степен  стручног образовања и онима који су током протекле године отишли у пензију.

ЛЕКАРИ НА СТАЖУ: др Бобана Радаковић, др Филип Маљковић, др Тања Вукмир, др Момчило Поповчак, др Душан Теодоровић, др Тијана Плавшић, др Немања Пурић, др Катарина Маленковић, др Данијела Кусић-Савановић, др Арсеније Којадиновић, др Викторија Жјак-Ћосић, др Андријана Вуковић, др Тијана Јаковљевић и др Софија Јеловац.

ЛЕКАРИ СПЕЦИЈАЛИСТИ, СУБСПЕЦИЈАЛИСТИ, ПРИМАРИЈУСИ: др Горан Перге ( звање примаријуса), др Јован Николић (педијатрија), др Наташа Трифуновић ( медицинска микробиологија), др Наташа Пјевац (ендокринологија), др Никола Ивановић (кардиологија), др Дејан Савић( општа хирургија), др Драгослав Трифуновић ( општа хирургија), др Саша Ненадовић (општа хирургија), др Борис Беднар (ортопедија), др Борислав Доламић( интерна медицина), др Владимир Ранковић( ургентна медицина), др Јелена Цицмил( клиничка фармакологија).

ПЕНЗИОНЕРИ: др Аница Цветичанин, др Ранка Шулаја и др Зора Манојловић

Галерија фотографија: