Успешна сарадња митровачких и новосадских неуролога

Јуче је у јединици за мождани удар, приликом праћења стања тромболизираног пацијента , др Јован Пауновић, уз техничку подршку информатичара Ненада Штрбачког, обавио  прву конултацију са колегама из покрајинског Инстутута за неурологију,  која је  омогућена захваљујући пројекту телемедицине – делу Посебног програма који је за 2018.годину, одобрен и финансиран од стране Владе АП Војводине, а којим је обухваћено свих 9 болница у Војводини. Циљ програма је превенција можданог удара кроз несметану и доступну комуникациону мрежу, како би се правовремено реаговало и спречиле теже последице код можданог удара.

Реч је о информатичкој опреми  која пружа могућност  сталне комуникације, путем видео линка, са неуролозима из ове клинике, што је за наше неурологе веома важно, у случајевима пружања тромболитичке терапије, у смислу консултација и поступања са пацијентима.

Да подсетимо, прва томболиза  на одељењу неурологије успешно је изведена 08.11.2018.г. ,  уз менторство и перманентну комуникацију са Институтом за неурологију Клиничког центра Војводине. На овај начин се и Одељење неурологије Опште болнице у Сремској Митровици сврстало у ред оних који спроводе лечење можданог удара тромболизом.