Помоћница покрајинског секретара за здравство др Снежана Бојанић Стојић јуче је посетила нашу установу

Јуче је митровачку болницу  посетила помоћница покрајинског секретара за здравство др Снежана Бојанић Стојић, поводом набавке медицинских апарата и опреме, финансираних од стране Владе АП Војводине, по конкурсу Покрајинског секретаријата за здравство.

Др Бојанић је приликом посете похвалила рад менаџмента, свих лекара и медицинског особља, нагласивши да је Општа болница Сремска Митровица значајна установа за једну велику регију какав је Срем, јер њој гравитира и тражи здравствену помоћ велики број грађана, те је у протеклој години за опрему издвојено преко 100 милиона динара, како би она била боља и модернија, а пацијенти добили квалитетнију здравствену услугу. „Набавком нових апарата Влада Војводине испунила је своје обећање према Сремској Митровици, јер сада имамо виши степен квалитета у раду и јачу финансијску потпору која је сада доступнија, сходно евидентном економском расту у земљи. Митровачка болница сада је добила решење за замену старих медицинских апарата који се користе у дијагностичке сврхе, у хируршком лечењу, али и у побољшању инфраструктурних капацитета. Влада Војводине и покрајински секретаријат за здравство и у 2019.години настављају са улагињима у здравствени систем покрајине и у том смислу, 15. Јануара отворен је нови конкурс за доделу средстава војвођанским болницама за набавку недостајуће опреме и апарата, са  циљем  да здравство Војводине буде онакво, какво грађани Војводине и заслужују“ – рекла је за медије помоћница ресорног покрајинског секретара др Снежана Бојанић Стојић

  

Директор митровачке болнице др Живко Врцељ, апострофирао је веома успешну сардању са покрајинским секретаријатом у протеклој години и захвалио на улагањима у митровачку болницу,која су вишеструко већа него ранијих година, што је резултирало набавком  новог ЦТ апарата за радиолошку дијагностику, аутоматског парног стерилизатора који дупло брже временски стерилише инструменте, затим  лапароскопског стуба за хирургију, ТЦД апарата за неурологију, УЗ апарата за срце, yag ласера и биомикроскопа за очну хирургију. Реч је о најмодернијим медицинским апаратима који ће допринети квалитетнијој дијагностици  и хируршком лечењу. Новац  је уложен и у ремонт котла за грејање простора и топле потрошне воде, ремонт лифта за превоз пацијената, као и завршетак санације – реконстрикције и инвестиционог одржавања система за производњу хладне воде за потребе климатизације пет операционих сала и  интензивне неге у  Хируршком блоку. Др Врцељ је најавио да ће болница конкурисати за нове апарате по расписаном конкурсу, а у овом тренутку, од великог значаја била би набавка ендоскопсог стуба за гестроентерологију са гастроскопом и колоноскопом, опреме за неуролошку интензивну негу и очну хирургију.

  

„ С обзиром на велики број специјалистичких интернистичких  прегледа у току године – око 36000, од тог броја око 7000 кардиолошких прегледа и око 5000 ехокардиографија, евидентна је потреба за набавком нових дијагностичких апарата, који свакако имају свој век трајања, а појавом нових, модернијих добијамо на бржој и функционалнијој дијагностици, а самим тим и ефикаснијем лечењу узнапредујућих кардиоваскуларних и цереброваскуларних обољења на нашем поднебљу“ – рекла је помоћник директора и начелник Службе за интерне гране медицине др Гордана Митић и додала да је лекарски и сестрински кадар веома мотивисан за учење и усавршавање како би радом на новим апаратима добили квалитетнији терапијски одговор.