Prve bebe – dečaci!

Prvog dana 2019.godine, u porodilištu mitrovačke Opšte bolnice, rođen je dečak iz Rume i to je prva rođena beba u Sremu – težak 3870 g i dugačak 56cm, a rodila ga je Mirjana Mišić. Prva beba sa područja sremskomitrovačke opštine, rođena je juče u 18,25 sati, a zdravog dečaka na svet je donela Jelena Kolundžija iz Laćarka ( težine 4150 g i dužine 56 cm).

Tradicionalno, kao i svake godine, prve bebe i njihove majke posetili su čelnici Grada Sremska Mitrovica i uručili poklon pakete i cveće.

Gradonačelnik Sremske Mitrovice Vladimir Sanader ovaj deo posla nazvao je najlepšim koji, između ostalih obavlja tokom godine, i naglasio da je rađanje dece najznačajnije za svako društvo. „U tom smislu, Grad Sremska Mitrovica podržava rađanje novih sugrađana i mi izražavamo nadu da će ih ove godine biti više nego prethodne. Posetili smo majke i bebe i uz prigodne poklone poželeli sve najbolje u novoj godini“- rekao je Sanader.

Zajedno sa gradonačelnikom mitrovačko porodilište posetio je i načelnik gradske uprave za zdravstvo Vojislav Mirnić, i tom prilikom istakao da je Grad za budžetsku 2019.godinu izdvojio sredstva za roditeljski dodatak u iznosu od 30.000 dinara, svakoj prvorođenoj bebi i na taj način, nastavlja se pozitivan trend mera pronatalne politike, kojoj pridružuje i meru Vlade Republike Srbije, da svaka porodica za prvo rođeno dete dobija 100.000 dinara. Načelnik Mirnić zahvalio je zaposlenima u bolnici koji su radili i tokom novogodišnjih praznika i pomogli da na svet, u prvim danima ove godine, dođu zdrave bebe.

  

„ Mitrovačko porodilište pruža maksimalno dobre uslove za trudnice i porodilje, kao i novorođene bebe, jer poseduje svu savremenu opremu i aparate, a nedavno su završeni poslovi na krečenju cele službe, pa su uslovi za boravak na visokom nivou i tome se posvećuje posebna pažnja. Ovo je najrećnije mesto u bolnici, jer se ovde rađa novi život i nadam se, da će ih iz godine u godinu biti sve više. U tom smislu, statistika pokazuje malo drugačiji rezultat – naime, u 2018.godini, rođeno je 1474 mališana ( 760 dečaka i 714 devojčica), što je za 45 beba manje, nego u 2017., te apelujem na roditelje da porade na natalitetu i obraduju nas novim sugrađanima.“ – izjavio je za medije dr Živko Vrcelj, direktor Opšte bolnice Sremska Mitrovica.