Прве бебе – дечаци!

Првог дана 2019.године, у породилишту митровачке Опште болнице, рођен је дечак из Руме и то је прва рођена беба у Срему – тежак 3870 г и дугачак 56цм, а родила га је Мирјана Мишић. Прва беба са подручја сремскомитровачке општине, рођена је јуче у 18,25 сати, а здравог дечака на свет је донела Јелена Колунџија из Лаћарка ( тежине 4150 г и дужине 56 цм).

Традиционално, као и сваке године, прве бебе и њихове мајке посетили су челници Града Сремска Митровица и уручили поклон пакете и цвеће.

Градоначелник Сремске Митровице Владимир Санадер овај део посла назвао је најлепшим који, између осталих обавља током године, и нагласио да је рађање деце најзначајније за свако друштво. „У том смислу, Град Сремска Митровица подржава рађање нових суграђана и ми изражавамо наду да ће их ове године бити више него претходне. Посетили смо мајке и бебе и уз пригодне поклоне пожелели све најбоље у новој години“- рекао је Санадер.

Заједно са градоначелником митровачко породилиште посетио је и начелник градске управе за здравство Војислав Мирнић, и том приликом истакао да је Град за буџетску 2019.годину издвојио средства за родитељски додатак у износу од 30.000 динара, свакој прворођеној беби и на тај начин, наставља се позитиван тренд мера пронаталне политике, којој придружује и меру Владе Републике Србије, да свака породица за прво рођено дете добија 100.000 динара. Начелник Мирнић захвалио је запосленима у болници који су радили и током новогодишњих празника и помогли да на свет, у првим данима ове године, дођу здраве бебе.

  

„ Митровачко породилиште пружа максимално добре услове за труднице и породиље, као и новорођене бебе, јер поседује сву савремену опрему и апарате, а недавно су завршени послови на кречењу целе службе, па су услови за боравак на високом нивоу и томе се посвећује посебна пажња. Ово је најрећније место у болници, јер се овде рађа нови живот и надам се, да ће их из године у годину бити све више. У том смислу, статистика показује мало другачији резултат – наиме, у 2018.години, рођено је 1474 малишана ( 760 дечака и 714 девојчица), што је за 45 беба мање, него у 2017., те апелујем на родитеље да пораде на наталитету и обрадују нас новим суграђанима.“ – изјавио је за медије др Живко Врцељ, директор Опште болнице Сремска Митровица.