У данашњој Акцији 238 прегледа и анализа

Нова акција Министарства здравља – бесплатни превентивни прегледи за све грађане,организована je данас и у Општој болници Сремска Митровица. Грађани су имали прилику да обаве: пулмолошке прегледе ( по потреби ртг плућа),  очне прегледе и  лабораторијске анализе  – тумор маркере на карцином дебелог црева – ЦА 19.9 и ЦЕА

Акцијом је коодинирао директор митровачке болнице др Живко Врцељ и у изјави за медије напоменуо да, недовољна брига о здрављу, повезана  с недостатком времена да се оде код лекара, као и чињеница да се на многе прегледе дуже чека, доводе до тога да се умире и од болести које су, да су откривене, могле бити излечене или бар залечене.

Стога је циљ и ове акције  јачање свести о неопходности редовних здравствених контрола,  превенција и рано откривање најмасовнијих болести у нашој популацији.

„ И они грађани који нису здравствено осигурани и из неког разлога немају здравствену књижицу, мимо редовних процедура, без чекања и заказивања, данас су  проверавали своје здравље у нашој установи. У овој акцији по први пут имамо прегледе плућа и ту је евидентан нешто већи број пацијента, али ће сви до краја акције бити прегледани“ рекао је др Врцељ и додао, да је, у свим досадашњим акцијама, од септембра 2017.године, у нашој установи, различите  прегледе  обавило око 2500 грађана, а од тог броја њих близу 150, упућено је на даљу дијагностику и лечење.

  

У овомесечној акцији Министарства здравља, учествовало је 7 лекара специјалиста и 10 медицинских сестра, као и главна сестра поликлиничког сектора Милкица Кајтез. Акцији се одазвало 200 грађана и обављено 238 прегледа и анализа : 61 преглед плућа, 79 очних прегледа и 98 анализа – тумор маркер на карцином дебелог црева.