Подршка Института за неурологију КЦ Војводине

Јуче је  митровачку болницу, одељење неурологије, посетио управник Института за неурологију Клиничког центра Војводине др Жељко Живановић, и том приликом уручио информатичку опрему за јединицу за мождани удар, која ће омогућити сталну комуникацију, путем видео линка, са неуролозима из ове клинике, што је за наше неурологе веома важно, у случајевима пружања тромболитичке терапије, у смислу консултација и поступања са пацијентима.

На значајној помоћи и подршци новоформираној јединици за мождани удар, захвалили су директор митровачке болнице др Живко Врцељ и начелница Службе неурологије Прим.др сци.мед Љиљана Станчетић Бачванин.

Приликом посете, др Живановић је похвалио напоре и ангажованост директора наше установе, начелнице службе као и њихових најближих сарадника, како би једина регионална здравствена установа секундарног типа у Срему, добила јединицу за мождани удар.

 

Да подсетимо, прва томболиза је на одељењу неурологије успешно изведена 08.11.2018.г. ,  уз менторство и перманентну комуникацију са Институтом за неурологију Клиничког центра Војводине. На овај начин се и Одељење неурологије Опште болнице у Сремској Митровици сврстало у ред оних који спроводе лечење можданог удара тромболизом. Као главни услов да би се терапији приступило, је јављање пацијената стручној медицинској служби што пре, односно одмах по појави првих знака можданог удара.