Обележена лекарска слава

Српска православна црква и верници,славили су 14.новембар,празник Светих врача Козме и Дамјана,који многе здравствене установе и лекари славе као заштитнике своје професије. Према предању, светитељи су помагали и лечили људе, не тражећи заузврат ништа „ради добитка и богаћења, већ Бога ради“, па су у народу познати и као свети бесребреници.

У организацији сремскомитровачке подружнице Српског лекарског друштва-Друштва лекара Војводине, у капели Св Козме и Дамјана у кругу Опште болнице,обележена је лекарска слава читањем молитве,освећењем и резањем славског колача.Обред су служили духовници протојереји ставрофори Пантелија Павловић и Гвозден Арамбашић и протонамесник Љубомир Воларевић и том приликом,  лекарима  здравствених установа,у дану који слави њихову  професију, пожелели да божанским даром, знањем и моћима лече људе, а сваком лекару добро здравље,  јер радећи овај частан посао, доносе спас у лечењу и излечењу људи.
Овом свечаном чину поред директора Опште болнице др Живка Врцеља, присусутвовали су лекари, фармацеути и здравствени радници свих здравстевних установа из Сремске Митровице и Шида.
Домаћин славе била је Служба педијатрије Опште болнице Сремска Митровица, а начелница др Љиљана Банчевић, кумство је предала начелници Интернистичке службе митровачке болнице др Гордани Митић.