Дани отворених врата Центра за жртве сексуалног насиља у митровачкој болници

У циљу промовисања услуга које пружа Центар за жртве сексуалног насиља при Општој болници Сремска Митровица, током три месеца, биће одржани „Дани отворених врата“, и то: 22.октобра, 22.новембра и 21.децембра, у сали болничког Едукативног центра, у термину од  10 до 14 часова.

Врата Центра за жртве сескуалног насиља, тим данима, биће отворена за све девојке и жене које желе да се више информишу о самом пројекту и  психо-социјалним услугама, уколико су и саме жртве таквог насиља или познају неког ко је жртва, а потребна им је подршка и помоћ, а сада су спремне да о томе говоре. Кориснице услуга могу бити девојке и жене са навршених 15 и више година, без обзира на националну припадност, сексуалну орјентацију, инвалидитет, порекло, брачно стање и друго лично својство. Све што се у Центру изговори строго је поверљиво!

Да подсетимо, Центар за жртве сексуалног насиља при митровачкој болници, основан је у септембру 2017.године, у оквиру пројекта „Заустави-заштити-помози“, снажнији институционални одговор на родно засновано насиље у АП Војводини, који од 2016. до 2018. године спроводи Покрајински секретаријат за здравство у партнерству са Центром за подршку женама из Кикинде. Пројекат је подржан средствима повереничког фонда Уједињених нација за подршку акцијама елиминисања насиља према женама.

Центар подржава друштво без дискриминације и родно заснованог насиља и ради на умањивању трауме изазване сексуалним насиљем кроз оснаживање жена жртава и пружање непосредне подршке у превазилажењу последица трауматизовања. Жртве на једном месту могу бесплатно добити сву потребну помоћ и подршку – медицинску, правно саветодавну, терапијску, као и социјално-едукативну.